Είμαστε ήδη στο «μετά» για να αντέξουμε το τέλος…

Χθες το μεσημέρι στην Αρχιτεκτονική, οι Active Member μας υποδέχτηκαν σε μια συζήτηση για το μαγικό τέλος που θα έρθει αυτό το Σάββατο 7 Νοέμβρη.

Φωτογραφίες: Μυρσίνη Μπογδάνου

Η συγκίνηση ήταν έντονη, τόσο στη Γιολάντα και στο Μιχάλη, όσο και σε μας που ακόμα δε μπορούμε να καταλάβουμε τι θα συμβεί από την Κυριακή. Ξεκάθαρη απάντηση στο «γιατί» που μας βασανίζει όλους από το Μάρτη, δεν πήραμε. Κι αυτό όχι γιατί δεν ήθελαν να το μοιραστούν μαζί μας, αλλά γιατί οι απαντήσεις είναι πολλές και μπορούμε μόνο μέσα από τα τραγούδια να τις καταλάβουμε. Το πιο «απλό» είναι ότι χρειάζεται πρώτα να κλείσει ένας κύκλος για να ανοίξει ένας καινούριος. Να γίνει πιο παραμυθένια η Sadahzinia και πιο αλήτης ο B.D.Foxmoor…

Είναι τιμή μου που βρέθηκα δίπλα σ’ αυτόν τον άνθρωπο, που λέει αυτά τα λόγια και μοιραστήκαμε τη σκηνή…

Πρώτη πήρε το λόγο η Γιολάντα που έχει πειστεί και αποζητάει πια αυτό το μαγικό τέλος. Ένα τέλος δύσκολο στην αρχή, καθώς είναι άνθρωπος που βλέπει το παρόν, σε αντίθεση με το Μιχάλη που κοιτάζει το μέλλον. Η απώλεια για εκείνη θα είναι διπλή, μιας και ξεκίνησε ως fan των Active Member και χάνει μαζί τους ένα κομμάτι της εφηβείας της.

Η ποιότητα μιας σχέσης όμως φαίνεται στο τέλος, γι’ αυτό είναι και τόσο συγκινητικό…

Κι έτσι μέσα στα τραγούδια βρήκε τις απαντήσεις που έψαχνε για να αποδεχτεί και να συμφωνήσει γι’ αυτό που έρχεται. «Σ’ αυτά τα ξεχασμένα λόγια κάνε τον κόπο να κρυφτείς κι όταν νεκρώσουν τα ρολόγια, θα σε βοηθήσουν να μας βρεις. Γι αυτό σου λέω μην αργείς», είναι οι στίχοι που βρήκε σε ένα κουτί πριν λίγους μήνες και την έκανε να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει. Στο τελευταίο tour ήταν πολύ έντονα τα συναισθήματα κι από δω και πέρα πρέπει να βρει τα παλιά της πατήματα, να εφεύρει ξανά τη Sadahzinia και να δημιουργήσει ένα καινούριο θαύμα. Οι Active Member, άλλωστε, ήταν το τρίτο θαύμα στη ζωή της, μετά τα δύο παιδιά της και τώρα είναι έτοιμη για τα καινούρια που έρχονται…

Φωτογραφίες: Abalos Indianos

Ύστερα συγκινημένος μίλησε ο Μιχάλης, ή όπως θέλει ο ίδιος να τον λέμε από δω και πέρα: ο B.D.Foxmoor των Active Member, για τα 23 έντονα χρόνια που πέρασαν. Για τα όμορφα, αλλά και τα άσχημα που δε μπόρεσε να αποφύγει. Οι Active Member έγιναν αυτό που ήθελε. Κάτι δυνατό κι «απόκοσμο» που πολλές φορές φλέρταρε με το κυρίαρχο ρεύμα όταν οι καιροί το ζητούσαν, φροντίζοντας όμως πάντα να παραμένει (γοητευτικά κατά τη γνώμη μου) απόμερο.

Ελευθερωνόμαστε για να βρούμε κάτι άλλο…

Γουστάρω που από κάποιους στερώ αυτό το σημαντικό κι ας φαίνεται αλλαζονικό…

Είναι περήφανος για πολλά πράγματα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει τις λεγόμενες «διαστροφές» του κοινού, καθώς κομμάτια όπως το «φυσάει κόντρα» και τα «καλά κρασιά» τώρα τα καταλαβαίνουν (ή μπορούν να τα καταλάβουν) οι περισσότεροι. «Μας κράτησαν πίσω οι εμμονές μας γιατί δε θέλαμε ως καλλιτέχνες χορηγούς και δεν ήμασταν στην ΑΕΠΙ», λέει χαρακτηριστικά γιατί θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να τα κάνει κάτι σπουδαίο να βοηθήσει τους άλλους και να «αγοράσει» περισσότερη ελευθερία.

Με την είσοδο της Γιολάντας στο γκρουπ και τη γραφή της, ελευθερώθηκε κι έκανε παράπλευρα project. Θα του λείψει πολύ η παρέα του κόσμου και το Σάββατο θέλει να είναι μια γιορτή, γιατί θα είναι πραγματικά το τελευταίο live των Active Member.

Πέρασε πολλές φορές από το μυαλό του να κλείσει τον κύκλο των Active Member. Δεν ήξερε από ποιον θα το στερήσει κι ίσως κατά βάθος δεν ήθελε να το στερήσει από τον εαυτό του. Τώρα όμως είναι έτοιμος. Αντιθέτως, η Γιολάντα δεν το είχε σκεφτεί ποτέ, αλλά τώρα νιώθει κι εκείνη το ίδιο έτοιμη. Ο Μιχάλης δεν ένιωσε ποτέ αδικημένος ούτε από τα media, ούτε από την πολυεθνική που συνεργάστηκε. Πικραμένος ίσως από όσα συμβαίνουν γύρω του.

Δεν πιστεύω στις άσχημες λέξεις (γι’ αυτό και τις λέω με τόση ευκολία), αλλά στους άσχημους ανθρώπους…

Ίσα ίσα που θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που μπορεί και λέει όσα σκέφτεται και ζει από τη μουσική του. Μέσα από το γκρουπ άλλωστε, γνώρισε τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή του. Τη Γιολάντα. Από την άλλη, θεωρεί ότι αδίκησε τον εαυτό του με τις εμμονές του.

Προτιμώ να με κοιτούν και να σκύβουν το κεφάλι που τελείωσε, παρά να το σκύψω εγώ που δεν το τελείωσα όταν έπρεπε…

Δεν έχει κάνει ταμείο ακόμα, γιατί ξέρει ότι θα είναι επώδυνο. Έτσι κάνει καινούριες δουλειές, για εκείνον και τη Γιολάντα. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που δεν έκανε. Ένα από αυτά είναι η υπομονή. Δεν άκουσε τους επαγγελματίες του χώρου και τις συμβουλές τους. Αν άφηνε σε κάποιους να διαχειριστούν αυτό που φαινόταν σαν φαινόμενο χιπ χοπ με ελληνικό στίχο, μπορεί να μην είχε την πολυτέλεια να το τελειώσει, γιατί θα είχε γίνει τόσο μεγάλο που δε θα μπορούσε να ελέγξει. Δε φίλτραρε καλά τα πράγματα. Άφηνε τα λάθη στα τραγούδια και γέλαγε μαζί τους. Έκανε τα πράγματα με βιάση, αλλά αυτό είναι το χαρακτηριστικό των Active Member…

Από την άλλη η Γιολάντα θα ήθελε το αντίθετο. Να δει τα πράγματα πιο βιαστικά, να αφήσει κάποια λάθη χωρίς να φροντίζει τις λεπτομέρειες, να είχε αφεθεί περισσότερο στο ρυθμό του Μιχάλη. Έχει αφήσει ανοιχτους λογαριασμούς, τους οποίους θα καλύψει στην πορεία. Ο Μιχάλης βλέπει πλέον πως όλο που ξεκίνησε το ’92 αυτό θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο. Του φτάνει όμως και όσο έγινε. Θα ήθελε να δει ένα live από κάτω, σαν κοινό, αλλά ξέρει ότι δεν πρόκειται να γίνει. Δε θεωρεί ότι έκαναν ποτέ πολιτικό τραγούδι, αλλά ανήσυχο. Αυτό που του έλειψε και θα ήθελε να ζήσει θα ήταν μια μεγάλη παρέα από τη ροκ μουσική που να μπορούν να μοιραστούν σκηνές και να κάνουν όμορφα πράγματα. Για το λόγο αυτό, ευχαριστήθηκε πολύ τον περασμένο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη τη συναυλία με το Manu Chao.

Η παρέμβαση του Νίκου Λώρη ήταν ιδιαίτερη, καθώς ευχαρίστησε τους Active Member που του εμπιστεύτηκαν την πρώτη και την τελευταία τους συναυλία κι ο Μιχάλης του ζήτησε συγγνώμη που δεν τον άκουσε το ’95, γιατί θα είχαν κάνει πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Το Outro που θα γίνει το Σάββατο, θα μπορούσε να είναι η πρεμιέρα της νέας εποχής. Μια μετάβαση από το παλιό στο καινούριο με πολλά από τα όμορφα του παλιού, αλλά χωρίς τα λάθη του.



ΤΙ: “OUTRO” Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ACTIVE MEMBER
ΠΟΥ: OAKA ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
ΠΟΤΕ: 07/11/2015

«Και σε καλό να μας βγει»…

Καλή αντάμωση στα πιο όμορφα…

V for Valiana

like us

Musicom

Musicom Greece is a team of Professionals coming from the Culture Industry with great experience in Communication, Music Production, Visual and Graphic Arts, Concert Organising, Copywriting and more… Our philosophy stands on : Loving Music, Promoting Music and Positive Human Thought. The members of the team have been working as P.R. Officers in top Record Labels, executive Producers, Directors, Curators, Graphic Designers etc.

About the author

Who‘s behind this

Demo

Skyler

Photographer

skyler@moreno

Phone: 555-357-3005

Charming, CA

8727 Sutter Street

Copyright 2013 by YOOtheme - All rights reserved
powered by Warp 7 Framework and
designed and crafted with UIkit

Demo