Γιώργος Παπαστεφάνου : Mε την Αφροδίτη με συνδέουν πολλά

Στην παρέα μας την έφερε γύρω στο ’70 ο Γιάννης Σπανός, που μας τη σύστησε ως Μπουμπού, μικρότερη αδελφή της Μαρίας Δημητριάδη.

Εμείς Αγλαΐα, που είναι το πραγματικό της όνομα, δεν την είπαμε ποτέ. Από την αρχή την μάθαμε ως Αφροδίτη Μάνου, αφού ο Νίκος Γκάτσος είχε προλάβει να την βαφτίσει έτσι. Και από την αρχή καταλάβαμε πως η Αφροδίτη δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από την σπουδαία αδελφή της, αφού κι αυτή μπορούσε να τραγουδάει τόσο όμορφα!

Υπήρχε όμως και κάτι που δεν ξέραμε, δεν το ‘χαμε προβλέψει και μάλλον δεν το ‘ξερε ούτε η ίδια. Ότι θα ξεχώριζε και σαν τραγουδοποιός με ιδιαίτερη επίδοση στο στίχο. Το ανακαλύψαμε το 1984 από την «Νυχτερινή εκπομπή» της σε βινύλιο, που είχα τη χαρά να παρουσιάζω εγώ στα διαφημιστικά προγράμματα της Λύρας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, με την Αφροδίτη με συνδέουνε πολλά κι ένα απ’αυτά είναι το στιγμιότυπο που θα παρακολουθήσετε εδώ. Σε μια γωνιά του στούντιο η Αφροδίτη συναντά τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις Διαδρομές του 1998 και με τις κιθάρες τους και τρυφερές ματιές μοιράζονται τραγούδια, στίχους, αφιερώσεις.

Υπήρχε όμως και κάτι που δεν ξέραμε, δεν το ‘χαμε προβλέψει και μάλλον δεν το ‘ξερε ούτε η ίδια. Ότι θα ξεχώριζε και σαν τραγουδοποιός με ιδιαίτερη επίδοση στο στίχο.

Και στα δυο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έβαλε τη μουσική και η Αφροδίτη Μάνου τους στίχους. Και τα δυο πήραν θέση ξεχωριστή στο ρεπερτόριο του Βασίλη. Όταν λοιπόν κάλεσα την Αφροδίτη στις Διαδρομές του 1998 δεν ήταν δυνατόν να μη γίνει αναφορά σ’αυτά τα δυο τραγούδια. Το «Πάρε με», που είναι ερωτικό, το τραγούδησαν μαζί. Τα «Χαιρετίσματα στην εξουσία», που είναι πολιτικό τραγούδι, πέρασαν στους καινούργιους στίχους που έγραψε για την περίσταση η Αφροδίτη, ακριβώς όπως της το ζήτησα: «Κι εγώ τα χαιρετίσματα σου τα ‘στειλα και γίναν’ πρωτοσέλιδα οκτάστηλα. Τραγούδι σκανταλιάρικο σου χάρισα, γι’αυτό μαζί σου ακόμα δεν καθάρισα!» Και η ευχή του φινάλε, που είναι και δική μας ευχή: «Να’σαι καλά, Βασίλη και εις ανώτερα, να ξαναγράψουμε τραγούδια ομορφότερα».

Γιώργος Παπαστεφάνου


Ο κ. Γιώργος Παπαστεφάνου είναι δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός και στιχουργός πολλών αγαπημένων τραγουδιών.


Η νύχτα ντύνεται… Αφροδίτη Μάνου

like us

Γιώργος Παπαστεφάνου

Ο κ. Γιώργος Παπαστεφάνου είναι δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός και στιχουργός πολλών αγαπημένων τραγουδιών.

About the author

Who‘s behind this

Demo

Skyler

Photographer

skyler@moreno

Phone: 555-357-3005

Charming, CA

8727 Sutter Street

Copyright 2013 by YOOtheme - All rights reserved
powered by Warp 7 Framework and
designed and crafted with UIkit

Demo