L.A. Night Story: Η Sunny στο θρυλικό Bar “RainBow”

Κέρασμα δεν θέλετε?
Την μέρα των γενεθλίων μου σας κερνάω αυτό το κείμενο!
Για το μπαρ θρύλο της ροκ μουσικής το RAINBOW!

Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι πριν γίνει το Rainbow Bar, το εστιατόριο ήταν το εστιατόριο του Villa Nova, εκεί που ο Joe DiMaggio και η Marilyn Monroe συναντήθηκαν για ένα ραντεβού στα τυφλά τον Μάρτιο του 1952.

Τον Μάρτιο του 2016 ήταν η δική μου σειρά για ένα τυφλό μεταφυσικό ραντεβού με τον Lemmy μιας και κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, ο frontman των Motörhead ήταν ένα καθημερινός θαμώνας στο Rainbow, και συχνά έπαιζε σε ένα μηχάνημα βίντεο πόκερ στο τέλος του μπαρ…. Από εκεί ξεκίνησα παραγγέλνοντας ένα ποτήρι κρασί. Το βραδυ ξεκίνησε… Μπήκα στο παλιομοδίτικο μπαρ με τους παλιούς καναπέδες, το κόκκινο φως, το άρωμα από το παλιό ξύλο και με πλημμύρισε δέος. Τέτοια εποχή πέρισυ έκανα το αφιέρωμα στο Blue που έκλεισε και δεν έμεινε εκεί ούτε ένα κομμάτι από την μπάρα του…

Στην Ελλάδα δεν είναι σημαντική η μνήμη.

Δεν θέλουμε το παλιό! Δεν μας συγκινεί. Δεν θέλουμε συναισθηματικούς δεσμούς.Αποφεύγουμε τις αναμνήσεις, δεν εκτιμούμε την ιστορία. Προτιμούμε τα φτηνά προκατ υλικά απο τα έμψυχα αντικείμενα των θρύλων που τα άγγιξαν, τις ανάσες των ανθρώπων που είναι αποτυπωμένες στις παλιές ταπετσαρίες.

Τι να πρωτοπώ για Το Καφέ Ζόναρς (Zonar’s), το club Decantence, το ρόδον.. και τόσα άλλα. Με πληγώνει η χοντροκοπιά των απαίδευτων και των οπαδών τους. Γι αυτό θα προτιμώ πάντα το Au revoir και τον Κόμη σ αυτή την πόλη. Σήμερα όμως επιστρέφω νοητά στο Λος Άντζελες και το rainbow και δεν πιστεύω πως την βγάζω “τζάμπα”

Στην Ελλάδα δεν είναι σημαντική η μνήμη. Δεν θέλουμε το παλιό! Δεν μας συγκινεί. Δεν θέλουμε συναισθηματικούς δεσμούς.

Νιώθω ευγνωμοσύνη για το θαύμα της ζωής, για τα τραγούδια που γέμισαν τα χρόνια μου, για τα σημαντικά βράδια της ζωής μου κάτω από τα αστέρια ή την γωνιά ενός μπαρ.
Για όλα αυτά που αισθάνθηκα και μίλησαν μέσα μου.Cheers Lemmy! Happy birthday to me!
Συνοπτικός απολογισμός αυτής της χρονιάς, ότι είμαι τελικά, ότι αγαπώ!
Ένα μεγαλο βήμα για την ύπαρξη μου εκείνο το βράδυ… ένα τίποτα για την ανθρωπότητα.
It s only rock n roll but I like it !

Το rock Bar Rainbow είναι ένα μπαρ και εστιατόριο στο Sunset Strip στο Δυτικό Χόλιγουντ, δίπλα στα σύνορα του Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια. Στο 9015 Sunset Boulevard. Το Rainbow Bar Είναι ένας θρύλος! Έγινε γνωστό ως στέκι για τους rock star και τους groupies τους. θαμώνες του υπήρξαν οι Keith Moon, Alice Cooper, Micky Dolenz, Harry Nilsson, John Lennon, Ringo Starr, και Neil Diamond Led, Billy Idol, Zeppelin…. Η διάσημη ομάδα μουσικών που αυτοαποκαλούταν the Hollywood Vampires made “Οι Βρικόλακες του Hollywood” έκαναν το Ουράνιο Τόξο το σπίτι τους στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Με το που μπαίνεις είναι η μικρή αυλίτσα με μια μπάρα. Το κάτω επίπεδο του κτιρίου είναι το εστιατόριο, το Rainbow Bar and Grill. Στον επάνω όροφο είναι μια κλειστή λέσχη που ονομάζεται “Over the Rainbow», η οποία αποτελείται από ένα πλήρες μπαρ, πίστα χορού και DJ. Το εστιατόριο ιδρύθηκε στις αρχές του 1972 από τον Elmer Valentine, Lou Adler, Mario Maglieri . το άνοιξε στις 16 Απριλίου, 1972 με ένα πάρτι για Elton John. Εκείνη την εποχή, η λέξη “ουράνιο τόξο” ήταν συνώνυμο της ειρήνης και της ελευθερίας. Γρήγορα έγινε γνωστό ως στέκι για τις προσωπικότητες του Λος Άντζελες και όχι μόνο . Ο John Belushi έφαγε το τελευταίο γεύμα του εκεί (φακές σούπα) στο τραπέζι16 . Ο παραγωγός Kim Fowley έκανε στέκι του το Rainbow, ιδιαίτερα το 1975, όταν ίδρυσε το all-girl group The Runaways. H Ηθοποιός και μουσικός Cheryl Smith ξεκίνησε με το ψευδώνυμο της Rainbeaux Smith την καριέρα της με αποτέλεσμα να συχνάζουν μόνο στο Rainbow. Όταν οι μουσικές τάσεις άλλαξαν προς το heavy metal στη δεκαετία του 1980, το Rainbow ακολούθησε. Μέλη των Mötley Crüe, Poison, και Guns N ‘Roses σύχναζαν στο μπαρ. Ο Anthony Kiedis των Red Hot Chili Peppers σημειώνεται στο βιβλίο Scar Tissue ότι καθόταν συχνά με τον πατέρα του. Ο τραγουδοποιός Warren Zevon έχει μια αναφορά για το Rainbow στο τελευταίο στίχο του 1976 το τραγούδι του “Poor Poor Pitiful Me. Επίσης το συγκρότημα Rainbow ονομάστηκε έτσι προς χάρην του και όχι μόνο! Πόσα τραγουδια πήραν κάτι από το μπαρ του. “Sunset and Babylon” by W.A.S.P., “Vampire” by L.A. Guns and “Peach Kelli Pop” by Redd Kross, and featured in the videos of “November Rain”, “Estranged” and “Don’t Cry” byGuns N’ Roses Επίσης although briefly, και φυσικά “Rock Out” by Motörhead!

Σάννυ Μπαλτζή

like us

Σάννυ Μπαλτζή

Η Sunny Μπαλτζή είναι Τραγουδοποιός, Παραγωγός και DJ

About the author

Who‘s behind this

Demo

Skyler

Photographer

skyler@moreno

Phone: 555-357-3005

Charming, CA

8727 Sutter Street

Copyright 2013 by YOOtheme - All rights reserved
powered by Warp 7 Framework and
designed and crafted with UIkit

Demo